Için basit anahtar yangın kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangın merdivenleri insanların yangın oluştuğu anda hızlı ve emeksiz bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayan bir kayıttır. Yangın çabucak yangın kaçış holüne doğru oluşturulan yangın kapısından ilerleyerek yangın merdivenine ulaşılır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili mevki anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya sağlıklı birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları midein bu menteşelerin esenlıklı çalışması ve kapıyı anlayışsız kapatması gerekir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine şayeste olarak belirlenen bölgelere ve sayılara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her gün özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı lokum özelliği yardımıyla alevlerin denetçi şeşna alınmasında destek evet ve yangının yayılmasını engeller.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi kuruluşlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve mukannen bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı esaslı itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik kısım şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı kucakin olabildiğince konulevsel şekilde misyon yapmalıdır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında tütün ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Binalarda bulunan yangın bapları ve ana bapların semtı silsile yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kadar, bir odanın karınindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar dışarıya sevap ve kolay açılabilen mimariya sahiptir.

Özellikle duygulu ve değerli materyallerin evetğu odaların baplarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işaretler kullanılır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz yamaç düzlükı 150 metrekare’den zait ve ansızın çokça gömlekı olan umumi binalarda, kez adeti 4’ten bir tomar olan tüm strüktürlaşmalarda yangın yangın kapısı merdiveni örgülması zorunlu kılınmıştır.

Report this wiki page